Relatietherapie Nieuw-Vennep

Een partner aantrekken gaat niet over strategie maar over luisteren. Twee mensen die elkaar gewoon ergens hebben ontmoet en verliefd op elkaar zijn geworden, zullen waarschijnlijk nooit echte geliefden worden. Maar dat betekent niet dat ze niet van elkaars gezelschap kunnen genieten. Wat maakt dat een relatie zo aanvoelt? Wel, het gaat erom dat je uitdrukt wie je bent. Er is echter iets speciaals dat alle paarervaringen delen. Dit zijn vier vragen die je kunt stellen om je relatie te verbeteren en er een liefdesrelatie van te maken.

1. Wat trekt mij aan? Een manier om te communiceren dat we volledig op elkaar ingespeeld zijn. Met andere woorden, je doet een emotionele investering in elkaar. Begrijpen wie je bent, elkaars persoonlijkheid toelaten, elkaar helpen op één lijn te blijven, zijn manieren om opnieuw met elkaar in contact te komen.

2. Voel ik me aangetrokken tot mezelf? Voel ik me comfortabel met wie ik ben? Wat heeft voortdurende aandacht en zorg nodig? Wat dit ook voor jou betekent. Voor wie ben je geschikt? Is het niet dat je zelf het beste van jezelf geeft in de relatie?

3. Hoe werken we samen? Dit gaat over het waarderen van elkaars problemen en ze te zien als de uitdagingen die ze zijn. De negatieve emoties communiceren je, dat dit een deel is van de menselijke conditie! Wanneer de emotionele communicatie in de relatie op hol slaat, valt het emotionele vertrouwen van elkaar op. Vroeger was dit niet zo ‘verontrustend’, maar het is alsof je je er niet van bewust bent dat je hond op het tapijt geplast heeft! Het is een automatische reactie. Relatietherapie is niet bedoeld om nieuwe prikkels te introduceren die nog niet in de relatie aanwezig zijn. Net als een leraar die zijn leerlingen/studenten bewust moet maken, is de relatie tussen partner en partner de spiegel van de relatie tussen hen. Vaak is het besef van hoe we slechte gewoonten hebben aangeleerd en hoe we geneigd zijn hier meer waarde aan te hechten dan aan enig ander moment in ons leven. Of vele jaren van vervanging van de ene persoon door de andere nu zo soepel zijn verlopen of niet, de essentie van het onderwerp is dat de dingen ons niet beïnvloeden naast wat er om ons heen gebeurt. Als je dit in perspectief plaatst, is het gemakkelijker om te oefenen in het luisteren naar je partner en het vinden van een oplossing voor het probleem.

4. Hoe voel ik me? Voel ik me op mijn gemak bij mijn partner? Voel ik me sterk, verzorgd, geïnspireerd en zelfverzekerd? Als de antwoorden ja zijn, is het alsof je het volmaakte bijproduct bent van een perfecte chemie. Met andere woorden, als jullie twee kunnen huilen en opgewonden raken op hetzelfde moment, zou je misschien een relatie hypnotherapeut willen worden (zoals velen doen zonder het te beseffen).

Als de eerste verduidelijking van de communicatie van je partner komt, dan heb je het belangrijkste deel van de analyse en zeer waardevolle gegevens om mee te werken. Als u weet hoe u reageert, krijgt u tastbare informatie over uw communicatiestijl, wat u prettig vindt en kunt u deze informatie combineren met de gevoelens van de relatie om te begrijpen wat verliefdheid voor u zal of moet betekenen.

Lees meer:
Lifecoach Nieuw Vennep 
Bewustzijnscoach

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.