Palliatieve zorg Den Haag

In sommige opzichten is palliatieve zorg de zorg van een dokter. Er is een poging tot Secondary Outcome. Het is echter niet hetzelfde als genezen of naar genezing streven. In feite is het doel van het behandelen van een ziekte een manier te vinden om het lijden van de patiënt te verminderen.

Palliatieve zorg is zorg voor de persoon, zijn lichaam, geest en gevoelens. Hoewel dit zeer pijnlijk en overweldigend kan zijn, is het ook noodzakelijk om de kwaliteit van leven voor de patiënt te behouden. De term palliatieve zorg werd voor het eerst gebruikt in de verantwoordelijkheid voor Hospice-zorg in het midden van de jaren 1980. De palliatieve zorg omvat vele gebieden en richt zich op veel verschillende dingen.

Op lichamelijk niveau houdt palliatieve zorg de lichamelijke behandeling van ziekte en aandoening in. Het begint voordat de ziekte begint en duurt tot het einde van het leven van de patiënt. Het begint met preventie en eindigt wanneer het leven van de patiënt voorbij is. Het begint met het herkennen van de ziekte, het erkennen van de behoeften, het verkrijgen van hulp en het nemen van beslissingen. Soms erkent het de hardnekkigheid van de ziekte zonder te proberen deze op te lossen. Het omvat ook de confrontatie met en het omgaan met de teleurstellingen van het leven.

Aandacht voor verschillende symptomen en zorgen geeft hoop gebaseerd op begrip. Het kan ook pijn en ongemak verminderen. Het vergroot ook het gevoel van de patiënt dat hij controle heeft over zijn leven en over zijn dood.

Ziekenzorg blijft een persoonlijke beslissing. Het is een beslissing die een afweging van de individuele behoeften van de patiënt weerspiegelt. Door ziekte te erkennen, wordt de beslissing om al dan niet open te staan voor behandeling door de patiënt zelf genomen. Zelfzorg gaat nooit over wat iemand anders wil. Het begint met de erkenning dat het nodig is en begint met het simpelweg luisteren naar en vertrouwen hebben in de gevoelens van de persoon.

Terwijl het een mentale activiteit is, helpt uw palliatieve zorgverlener u bij het vinden van hulpmiddelen. Zij kunnen u helpen bij het formuleren van vragen die u helpen te beoordelen hoe goed het met u gaat. Ze kunnen u ook helpen de kwaliteit van leven die u ervaart te beoordelen.

Palliatieve zorg is een proces dat ook vele andere gebieden omvat. Deze omvatten psychologische kwesties, sociale voorbereiding, spirituele behoeften, en het helpen van de persoon om hun vorige leven samen met het huidige leven ook te integreren. De slechte dingen die je kunt doen voor palliatieve zorg

Lees meer

Indicatie wijkverpleging 
Seniorencoach 

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.