Craniosacraal therapie

 

Cranio-Sacraaltherapie is het gebruik van technieken die het lichaamseigen genezingsproces bevorderen. Het is een vorm van manuele therapie waarbij de botten worden bewogen en gewrichtsoorzaken en ontstekingshaarden worden behandeld. Dus wat is het precies dat deze beoefenaars doen? Deze beoefenaars gebruiken hun handen om de botten in en rond het lichaam te bewegen en dwingen zo de gewrichten en botten om op een natuurlijke manier te genezen. Ze gebruiken technieken om ontstekingen te verminderen en waar mogelijk genezing te bevorderen. Zij bouwen de omliggende membraneuze en gladde spieren op. Zij gebruiken ook licht en vibratie om secundaire lichaamspijn te verminderen.

De behandeling kan op elk moment worden gedaan en hoeft niet elke dag te worden gedaan. In sommige gevallen zijn echter meer sessies per week nodig. De sessies worden meestal drie keer per week gepland om een volledig herstel mogelijk te maken en om te voorkomen dat de oorspronkelijke blessure in de toekomst opnieuw optreedt.

Welke andere vormen van hulp kunnen worden geboden tijdens de craniosacrale behandeling? Klusjes, voedingsadvies, biofeedback, counseling over voeding en andere levensstijlkwesties, fysiotherapie en gerichte oefeningen zijn andere nuttige hulpmiddelen.

Dus wat betekent het allemaal? Allereerst is deze vorm van therapie geen behandeling of een doel op zich. Het is het begin van een volledig zelfgenezend proces. Maar eenmaal begonnen zal de craniosacrale behandeling een doorgaand proces blijken te zijn, waarbij het lichaam in de loop van de tijd wordt hersteld en versterkt. Het lichaam zal duurzamer worden en in staat zijn zichzelf te voorzien van de lichaamseigen verdediging, waardoor het in staat zal zijn infecties en andere verwondingen van buitenaf en natuurlijke infecties en weefseltransplantaties van binnenuit af te weren.

Dus hoe werkt het allemaal? In de vorm van een eenvoudig 3 stappen proces dat als volgt kan worden uitgelegd:

Onderwijs/Educate Yourself

Zonder kennis van hoe botten werken en hoe ze u en uw lichaam kunnen beschermen tegen letsel en u kunnen helpen genezen, is het gemakkelijk om uit balans te raken. Wanneer het lichaam buiten zijn natuurlijke capaciteit opereert, zal het moeilijk zijn om een natuurlijk evenwicht te herstellen. Wanneer botten geblesseerd zijn, komen er spieren vrij rond het gebied dat geblesseerd is. Hierdoor komt ook druk vrij op andere botten in het lichaam. Neem de tijd om uzelf te informeren over hoe het lichaam functioneert en begrijp wat er kan gebeuren als gevolg van een blessure. Dit kan u helpen wanneer u geblesseerd raakt en de behandeling en het herstel veel gemakkelijker maken.

stroom het skeletstelsel

Zorg ervoor dat u aanzienlijk bijdraagt aan het behoud van uw eigen lichaam in plaats van het te laten verslechteren en verzwakken. Verhoog de botdichtheid en de botmassa. Merk op dat dit kan worden bereikt zonder andere orgaansystemen in gevaar te brengen.

bot Striping

Soms wordt het letsel aanvankelijk niet gezien of gevoeld, maar kan het zich na enige tijd ontwikkelen. Dit kan een lange periode zijn, afhankelijk van het letsel. Wanneer het skelet en de gewrichtsbanden in verval zijn, kunnen zij zichzelf niet langer bijeenhouden. Ze kunnen het gewicht van het lichaam en de spanningen van het dagelijkse leven niet meer veilig dragen. Zonder dat het lichaam in staat is de stress van werk en beweging op te vangen en te verdelen, kan het individu beginnen te vallen en kunnen de botten breken. In sommige gevallen is de breuk in eerste instantie niet te zien of te voelen, maar het lichaam geeft wel aan dat er iets mis is. Wanneer dit gebeurt, vertraagt het lichaam. Dit is een waarschuwingsteken waar u naar moet luisteren, want eerder is altijd beter.

botbeÃĢindiging

Deze helpen om nieuw bot aan te maken terwijl uw lichaam en weefsels in het proces worden opgenomen. Veel mensen zetten hem terug waar hij thuishoort en in zekere zin is dat precies waar hij thuishoort.

Lees meer:

Cranio sacraal therapeut

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.