Medische hulpmiddelen bestellen

 

De School of Medicine and Dentistry van de Universiteit van Virginia en het Institute of Medicine van de Harvard Medical School hebben het RIVM Preventive Emergency Response Project opgezet als reactie op de gecontroleerde explosie van een IED ( Improvised decompression chamber). De universiteit van Virginia investeerde 25.000 dollar in de eerste fase van het project, dat werd geleid door specialist in vaattechnologie Max Galkett. Het apparaat werd ontwikkeld naar aanleiding van de lessen die werden getrokken tijdens de bouw van het Vietnam-oorlogsmonument bij ceremonies ter ere van de veteranen van die oorlog. Het onderzoek wordt geleid door Dr. David Mabrie, een anesthesioloog; Dr. Robert J. Sherwin, een chirurg en Dr. Stephen Muscat, een kinderarts. De apparaten zijn ontworpen om pandemie├źn te helpen voorkomen door het sterftecijfer bij diepe weefselinfecties te verlagen. De apparaten simuleren de reacties van de mens op besmettelijke ziekteverwekkers om te helpen beoordelen of vaccinatie nuttig kan zijn.

Het programma Preventie en gezondheidsdiensten van het Ministerie van Volksgezondheid beheert klinisch onderzoek naar medische hulpmiddelen en geeft leiding aan inspanningen om veilig en effectief gebruik van medische hulpmiddelen te bevorderen. Het programma werkt ook samen met fabrikanten om hen te helpen vraagstukken op het gebied van de veiligheid van hulpmiddelen en effici├źntieverbeteringen aan te pakken. De programma’s en initiatieven van het departement omvatten: het STOP-initiatief (Take Care of Safe Devices), het programma voor revolutionaire verandering van biotoestellen, en de sector van de additieve productie.

De FDA is het grootste agentschap van de federale overheid voor de bescherming van de gezondheid van alle Amerikanen en beperkt de mogelijkheden van fabrikanten om nieuwe medische hulpmiddelen te maken. Het programma inspecteert fabrikanten die hulpmiddelen maken voor het diagnosticeren en behandelen van ziekten, gezichtsstoornissen en kanker, of voor het voorkomen van ziekten.

De School voor Geneeskunde en Tandheelkunde van de Universiteit van Virginia heeft het RIVM opgericht dat betrekking heeft op medische hulpmiddelen. Het aan de Universiteit vanedsens gevestigde Centrum voor Hulpmiddelen slingert de pendule van bespreking van vraagstukken op het gebied van medische hulpmiddelen naar innovaties in de technologie van medische hulpmiddelen. Het Institute for Medical Device Innovations (IMDI), dat wordt gesponsord door de farmaceutische industrie, houdt zich bezig met de aanpak van problemen op het gebied van koel diagnostische apparatuur (CDEV), ter bevordering van de veiligheid en doeltreffendheid van CDEV, hetgeen het soort belangrijke veiligheidsoverwegingen is waar de onderzoek-, ontwikkelings- en testcomponenten van het ontstellende MEI-D zich mee bezig zullen houden.

anderxia – Biologisch Informatie Systeem: Het is een systeem, dat zal worden gebruikt om de uitwisseling van informatie, de overdracht van verzamelde klinische gegevens, en de elektronische opslag en retrievalva; geld te vergemakkelijken, en om de opslag van klinische gegevens te vergemakkelijken.

 

Lees meer:

Ergonomische bestek

Zorgartikelen

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.