Coach Utrecht

 

Wanneer men aan coaching denkt, roept het beeld van een sportcoach vaak een beeld op van hooggeplaatste mannen in witte outfits, met ingewikkelde en technische apparatuur, met het doel om onder sportachtige, één-op-één-sessies met elkaar les te geven. Deze vorm van coaching is misschien achterhaald, maar er zijn ook andere soorten. In dit artikel wordt een van die soorten behandeld, aangezien die de laatste jaren van de ene naar de andere zijn geëvolueerd.

Coaching als fenomeen is reeds ontstaan in het begin van de 20e eeuw. Het was rond die tijd dat strategische vereisten en feitelijke doelstellingen werden vastgesteld. Ook de cascade van eisen van leveranciers en handelspartners, wier werk door enkele charismatische managers moest worden afgehandeld, werd beïnvloed. Het had geleid tot een algemene stroming op de markt, met negatieve gevolgen voor de industrie en die van de dienstverleners. Het was en is de industrie zelf die niet in staat leek de barrière tussen de twee werelden te overschrijden. Velen van ons leefden echter niet op deze manier. Wij bleven in een kantooromgeving in de buurt van de ingeschoolde werknemer en moedigden hem aan zijn studies of inspanningen buiten het kantoor voort te zetten.

De clichés van “kennis is macht” gingen terug op het gebied van onderwijs en bedrijven, en op grootschalige opleidingsworkshops. Dit is hetzelfde concept in een heel andere context, namelijk die van een coachingsaanpak. In plaats van de workshops te budgetteren voor een exclusieve polariteit van professionele categorie-uitrustingen, zoals de meeste opleidingsworkshops doen, zijn er sinds het einde van de jaren 1980 meer van die uitrusting geroofd. Ieder van ons, als individu en als leider, heeft het vermogen om alle in dit artikel beschreven taken uit te voeren met voldoende hoeveelheden cruciale informatie zoals informatie, beloning en bijbehorende voordelen. We hebben wel begeleiding nodig en 4 belangrijke aspecten bij het creëren, ontwikkelen en leveren van werknemerscoaching.

1) Geld: Geld is geld, eerlijk gezegd. Elke effectieve trainingsworkshop moet ook de studiepunten aanpassen aan het individu. Om dat te kunnen doen, moet de trainer nadenken over hoe je de kosten die je hebt aangeboden, moet gebruiken. Een paar maanden terug had ik gewerkt met een trainer die gratis seminars aanbood op zaterdagnamiddag. Het beoogde doel was de aanwezigen iets bij te brengen over computerondersteund boekhouden. In een paar korte weken had hij de deelnemers de schuld gegeven en extra seminarietijd aangeboden. Het seminar had stellaire resultaten opgeleverd, maar gezien bovenstaande zijn analyse was ik niet onder de indruk. Caraoh psychopatenIll ACL prolous Publicity-to-happy- stakeholders Ik ben er zeker van dat deze trainer, onbewust in dezelfde valstrikken trapte als de meerderheid van de trainers. Een van de meest voorkomende vormen van coaching Amateur coaching. Mijn reis in de wereld van coaching begon met een van de vele gratis seminars die ik bijwoonde. Dit was ter gelegenheid van het ontvangen van waardevolle training in hoe te luisteren en een goede verstandhouding op te bouwen met individuen en teams. Een dag of wat training was alles wat werd aangeboden, want ik had geen idee van wat ik kon verwachten. Het lukte me er doorheen te komen, maar opnieuw was mijn enige gedachte: hoe waardevol was dat seminar, en met welke resultaten.

Het resultaat van mijn ervaringen is dat ik me veel sterker voelde over mezelf en hoe ik functioneerde binnen het kader van coaching. Belangrijker is dat ik ook weet dat ik op de juiste plaats ben geweest om mijn eigen vaardigheden op te bouwen en de kennis te verwerven door echte ervaring. Natuurlijk is dat nog niet gebeurd. De laatste ervaring die ik opdeed met dezelfde principes van coaching gebeurde toen ik gevraagd werd om schrijfmentor te worden bij een vooraanstaande organisatie. Deze rol hield in dat ik regelmatig mentorsessies organiseerde voor een geselecteerde groep senior leiders in het centrale opleidingscentrum van Beginnings. De verwachting was dat naarmate elke sessie vorderde, ik een bijna 100% succespercentage zou halen. De waarschuwing voor degenen in die positie was dat het geld er was, zolang je het grondwerk maar niet deed! Uit mijn ervaring blijkt dat in beide situaties de weg naar succes open ligt voor degenen die de uitdaging willen aangaan.

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.