Trauma coach

 

Trauma kan op verschillende manieren in ons leven opduiken. Het kan ons bewust of onbewust overkomen. Er is een grote kans dat we als kind een trauma hebben opgelopen door een ongeluk of gewoon pech.

Trauma’s duiken in het leven vaak op als een ongeluk, een slechte keuze, een traumatische gebeurtenis of een ziekte. Veel mensen die ooit slachtoffer waren van een trauma zijn nu sterke individuen die in staat zijn te genezen en positieve herinneringen op te doen die vaak zeer aantrekkelijk zijn voor anderen.

Voor ouders kan dit proces veel tranen met zich meebrengen. Wanneer een kind of een volwassene getraumatiseerd is door een negatieve ervaring, kan deze herinnering naar boven komen om dilemma’s als minuten te creëren. De herinnering gaat niet snel weg, maar het is gemakkelijker om het naar de oppervlakte te laten komen zonder iets solide om het door te vervangen. Als je werkt met een Trauma Freedom proces is je trauma bij je en het proces is het meest nuttig als je in het reine komt met je gevoelens en de pijnlijke delen loslaat. De eerste fasen van het proces houden in dat je de gevoelens laat opbouwen voordat ze zich opdringen, en ze dan loslaat als ze eenmaal in een langdurige loslaatmodus zijn. Je ziet jezelf misschien dansen in je geest terwijl je oude, onnodige patronen van woede of woede loslaat.

Veel kinderen vinden dat ze hun gevoelens moeten opschrijven om het verleden onder ogen te zien en verder te komen. Ik herinner me een van mijn cliënten die ongeveer 6 jaar oud was toen ze voor het eerst een ongeluk overkwam. Ze reed met haar driewieler van een modderige heuvel af. Haar stabiliteit ging eerst uit, daarna rolde ze achteruit naar beneden en de grond ving haar op. Ondanks haar kleine gestalte was ze in staat om rechtop te springen en toen ze klaar was werd ze aan de grond gezet. Toen hoorde ze een stem tegen haar zeggen dat het OK was om te lachen, en dat ze er nu niet meer om zou lachen.

Als kinderen terugdenken aan deze ervaringen vertellen ze me vaak dat ze nog steeds lachen, en ik weet zeker dat ze dat doen. Een van de vele voordelen van de trauma coaching is dat het proces kinderen en volwassenen helpt om deze diepe gevoelens te helen op een veilige plek. Iedereen kan baat hebben bij een Trauma Freedom proces.

Als trauma heler specialist en trainer heb ik vastgesteld dat er één helingsproces is dat effectief is voor alle trauma overlevenden. Het is het klassieke trauma heling systeem. Er zijn een paar eigenschappen die essentieel zijn.

1) Bewezen trauma helende technieken en oefeningen worden gebruikt.

2) Er wordt een procedure voor traumaverwerking toegepast om de verwekker van het trauma te stabiliseren.

3) Vertrouwelijkheid stelt de behandelaar in staat om met de persoon die hersteld is over het trauma te praten en te delen.

4) De overlevende van het trauma wordt waar nodig door het proces begeleid.

5) De overlevende van het trauma wordt aangemoedigd om te lachen en plezier te maken.

Wat kan worden gebruikt in een trauma genezingsmethode voor gaas oorATCH:

1) Er worden evalueerbare trauma-oplaadtechnieken en oefeningen gebruikt.

2) Een vroegtijdige gezamenlijke expeditie naar trauma wordt uitgevoerd.

3) Er wordt een alomvattende procedure voor vroegtijdige restauratie toegepast, die wordt voortgezet zolang een blijvende voorziening nodig is.

4) De genezing is nauw verbonden met de lichamelijke conditie van de overlevende. In feite worden de therapeuten en de cliënt aangemoedigd om passende lichaamsbeweging te volgen om dit in evenwicht te brengen.

5) Er worden steunpunten opgericht om de betrokkene in staat te stellen over het trauma te praten en te reageren op de ontsteltenissen die hij ten gevolge van het trauma ervaart.

Lees meer:

Angst coach

Zelfvertrouwen coach

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.