Masseur Den Haag

 

Als u nog nooit de ervaring van een massage hebt gehad, moet u niet aarzelen om ervoor te kiezen. Massage verlost niet alleen het lichaam van de ongemakken die het voelt als gevolg van de effecten van de zwaartekracht; het bereidt het lichaam ook voor op een volgende massagesessie.

De fysieke voorbereiding vindt plaats vóór de eigenlijke massagesessie zelf. Voordat de massage begint, is de klant in de veronderstelling dat het om een massage gaat. Integendeel, de nadruk wordt voornamelijk gelegd op de armen, handen en benen. Tijdens de massage wordt het lichaam van de cliënt door een aantal eenvoudige houdingen bewogen die telkens een paar seconden worden aangehouden, zoals een liggende houding, een zijligging of een rechtopstaande houding. Elke positie is gekozen vanwege haar vermogen om het specifieke gebied dat door de massage wordt geïnduceerd te versterken en te verstevigen. De sessie begint dan en de cliënt ontspant zich na de posities, totdat de spieren van de cliënt slap zijn en de massages moeiteloos verlopen, zonder enige vorm van belasting van het lichaam.

Het echte doel achter een massagesessie is om het lichaam te helpen herstellen van de spanning en stress die het lichaam tijdens de dagactiviteiten heeft opgelopen. Daarnaast wordt ook de mentale en emotionele toestand van het lichaam door de massage bevorderd. Bovendien houdt het lichaam ervan gestimuleerd te worden, en wanneer het niet verwacht wordt, groeit het gewend aan de stress en spanning tijdens de dagdagelijkse activiteiten. Wanneer het tijd is voor de eigenlijke massage, moet de masseur eerst de spanning in de spieren breken door rechts en links kracht uit te oefenen, of trekken, terwijl de cliënt met haar arm de lucht induwt. De rechter- en linkerkracht worden afwisselend uitgeoefend, zodat elke positie moeilijker vol te houden is. Het werk kan worden voortgezet zolang de cliënt blijft ademen gedurende de sessie. De kracht moet echter tegelijkertijd worden opgevoerd. Het doel van de rechter- en linkerkracht die wordt uitgeoefend is om de tonus en de elasticiteit van de spieren voortdurend te handhaven. De handpalmen moeten plat op het lichaam worden geplaatst, en de strijkingen moeten vrij krachtig maar toch zacht zijn.

Na de eerste blootstelling om het gewenste resultaat te bereiken, moet de cliënt volledig ontspannen op de tafel gaan liggen. De masseur neemt dan de tijd om het lichaam van binnen uit te hollen waarna de voetstappen moeten worden geplaatst. Het hele lichaam moet dus gelijkmatig op de tafel worden gebalanceerd. De knieën moeten naar achteren naar de borst worden getrokken, de benen moeten zo ver mogelijk uit elkaar worden gelegd en naast elkaar worden geplaatst, met de tenen naar boven. De masseur zorgt er vervolgens voor dat de cliënt beide handen stevig tegen de zijkant van de dijen drukt, naar beneden in de richting van de onderbuik. Dit oefent druk uit op de buikspieren en spant ze op hun beurt aan. In deze houding totdat de cliënt de rek in de onderbuik voelt, moet dus een zacht en comfortabel gevoel in de onderbuik worden gevoeld. Masseer de zijkanten van de onderbuik zachtjes, het masseren moet worden voortgezet aan de tegenovergestelde kant met dezelfde druk, maar de handpalmen moeten deze keer worden gebruikt met de linker- en rechterhand in plaats van de handpalmen.

Dan gaat de massage verder naar de schaamstreek en gaat verder zoals voorheen. Zodra de eerste druk in de schaamstreek wordt gevoeld, moet de masseur nu achtereenvolgens naar rechts en naar links strijken. Deze strijkingen moeten zachter en milder zijn dan de vorige. Na elke beweging moet de masseur zijn positie weer veranderen zoals voorheen. De rusttijd tussen de strijkingen bedraagt drie tot vijf seconden. Dit kan worden herhaald totdat de cliënt de gewenste ontspanning in de onderbuik voelt.

Massages waarbij andere delen van het lichaam betrokken zijn, zijn ook mogelijk, aangezien de masseur zijn handen ook op de borsten en andere delen van het lichaam kan laten rusten.

Lees meer:

Bindweefselmassage Den Haag

FIbromyalgie massage

 

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.