Craniosacraal, Fysiotherapie, Wellness

alsook de lessen die uit deze ontmoeting werden getrokken. Het gaat vaak om sessies waarin een zich ontwikkelend therapeutisch/levenscrisisbegeleidingsproces tussen de cliënt en de therapeut wordt gedeeld.

In een kliniek voor kruidentherapie rust of ontspant de cliënt zich meestal in een comfortabel bed voor de sessie. De sessie duurt ongeveer 15 minuten. De persoon wordt meestal bijgestaan door een verzorger, zodat hij zonder ongemak kan gaan liggen terwijl de sessie plaatsvindt.

De persoon moet specifieke kruidengeneesmiddelen volgen die door de behandelende arts zijn voorgeschreven. Enkele van de voorgeschreven geneesmiddelen zijn:

o Ginseng

o Salie

o Horehound

o icrotophilus

o urrediciumzuur

o Klis

o iatrile

o bladeren van een plant genaamdiosiphaxine

over Rauwolf

o radijs

citroen

o blad van een kruid genaamdtesterra

o radijsscheuten

De persoon wordt gevraagd de “oorzaak(en) van zijn probleem” te identificeren. Het kan gaan om een emotioneel of een fysiek probleem of een combinatie van beide. De volgende zijn “oorzaak (oorzaken) van stress.

o a. woede

o b. angst

of c. depressie

o d. vermoeidheid

o onvermogen om met de stressor(en) om te gaan.

De persoon wordt dan gevraagd te praten over de stressfactor in zijn leven. Er wordt hen gevraagd uit te leggen hoe de stressfactor hen pijn of schade heeft berokkend. Ook wordt hen gevraagd te vertellen hoe de stressfactor aspecten van hun leven heeft beïnvloed.

Nadat de cliënt over de stressor heeft gesproken, wordt hem of haar gevraagd te beschrijven wat hij of zij denkt over het probleem. De counselor of de therapeut vraagt hen om op te staan en over het probleem te praten.

De betrokkene kan worden gevraagd gedurende een bepaalde tijd niet te praten. Wanneer de persoon weer begint te praten, wordt hij of zij gevraagd om de nieuwe informatie die aan het licht is gekomen uit te leggen. Tijdens dit deel van de therapiesessie moedigt de counselor of de therapeut de cliënt aan om op zijn of haar denken te letten.

Nadat het individu tot rust is gekomen, zal de counselor of de therapeut de cliënt helpen specifieke gedachtepatronen te identificeren die consistent zijn met de uitkomst. Dit helpt het individu om zijn denken te verbeteren.

Een deel van het doel van een therapeut is de cliënt te helpen bij het identificeren van gewoonte- of onbewuste denkwijzen.

De volgende stap in het proces is het plannen van doelen. De persoon moet duidelijke doelen vaststellen. Hierna wordt de cliënt nieuwe vaardigheden aangeleerd, de zogenaamde “illustratieve strategieën”. De strategieën worden gebruikt om gedachtenpatronen te veranderen. Er moet een actieplan worden opgesteld dat specifiek is voor het individu.

Nadat de strategieën van de cliënt zijn ontwikkeld, wordt een evaluatie uitgevoerd om het specifieke type activiteit vast te stellen dat de persoon zal helpen om de vastgestelde doelen te bereiken.

Zie het als een leerzame ervaring. Om een effectieve behandeling te kunnen geven moet de cliënt in staat zijn helder na te denken over de richting van de behandeling en ook over welke soort behandeling voor hem of haar het meest effectief zal zijn. Deze analyse is essentieel voor het succes van de behandeling.

De volgende stap in het proces is het vaststellen van de doelen die moeten worden bereikt om de goede resultaten te bereiken. Hierbij gaat het om de reactie van de cliënt op de behandeling.

De verandering in denken die tijdens de behandeling optreedt, is gebaseerd op het idee van de cliënt over wat leuk, aantrekkelijk en de moeite waard is.

Zie jezelf als een belangrijke aanwinst in het leven van de cliënt. De cliënt zal bij je willen zijn als iemand die steun, plezier en mogelijkheden geeft.

Zie jezelf als een partner in plaats van een lolletje. Onthoud dat u het lichtpuntje bent in het leven van uw cliënt. De cliënt zal een band met u willen opbouwen als hij uw hulp zoekt om problemen op te lossen.

Maak het leuk. Breng de cliënt naar boven, en laat een nieuwe interactie ontstaan. Aarzel tegelijkertijd niet om terug te gaan naar de oude honden van de cliënt. Coach Uden

Geef voorbeelden. Stel je voor hoe je de hand van de cliënt zou vasthouden als het lichamelijk werd. Hoe zou u de hand van de cliënt vasthouden als u ziek werd? Hoe zou je de hand van je klant vasthouden in een restaurant?

Denk eraan, dit zal niet gemakkelijk zijn, maar het kan wel leuk zijn. Win het vertrouwen van de klant op een regelmatige basis. Zonder dat vertrouwen, kan de klant je in de steek laten.

Vergeet niet dat de klant er is om te helpen, niet om te oordelen. Tegelijkertijd, lieg niet tegen hen. Als je probeert te handelen op een manier die volgens jou verkeerd is, dan moet je stoppen.

llRealiteitscontrole. Vraag jezelf af of de opvattingen van je cliënt professioneel zijn. Handelt hij of zij volgens uw idee van correct gedrag?

Bedenk dat als u een cliënt onjuist behandelt, u zich schuldig kunt maken aan professionele nalatigheid.

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.