Coach Zeeland

 

Te veel van ons denken dat coaching voor iemand anders is en niet voor ons. Dat is de reden waarom veel mensen niet begrijpen wat coaching is of hoe het werkt. Geldt dit ook voor u?

Volgens Anna verbally: coaching is het verboden de persoon die probeert te veranderen te omzeilen of een andere of betere manier te vinden om het gewenste doel te bereiken. De suggesties zijn niet schijnbaar luchtfietserij maar gegrond op goed aangeleerde en bewezen principes.

Veel mensen vermijden liever het ongemakkelijke gevoel beoordeeld te worden of als ontoereikend te worden bestempeld, omdat we misschien onderschatten wat we denken te weten of al duidelijk is voor ons, of welke kansen goed zijn voor ons en onze organisatie. Wanneer u een collega of een manager of teamleider coacht, bewijst u uw coach een slechte dienst als u hem niet laat weten wat het hem zal kosten als hij niet verandert.

Veel managers vinden dat ze niet verteld hoeft te worden hoe ze hun werk moeten doen. Delegeren is niet een van hun persoonlijk verantwoorde investeringen in hun bedrijf en/of hun medewerkers. Neem de delegatie terug door de verantwoordelijkheid ervoor en de gerelateerde zaken te delen, ze willen weten wie verantwoordelijk is.

Als ik het in een zakelijke context hoor zeggen, ben ik natuurlijk de baas. Welnu, dat is niet alleen mijn persoonlijke verklaring, maar ook de algemeen aanvaarde opvatting binnen de wereld. Is het dat ook voor u? Ik zeg van wel in mijn voorspellingen voor de toekomst. Het zal nog steeds aan mij zijn wat ik kies, maar ik geef u een veel betere kans om de juiste keuzes te maken als ik begrijp wat leiderschapscoaching biedt.

Er is niet slechts één juiste opvatting van coaching, maar ook in welke vorm en voor welke hulpmiddelen het zal worden gebruikt. Beschouw het als de kans van uw leven om samen te werken met een coach voor uw eigen persoonlijke voordeel. Het zal niet alleen uw huidige situatie verbeteren, maar ook de beste beslissing nemen voor uw toekomstige ontwikkeling en groei na uw pensionering. Praat met verschillende, totdat er één of meer zijn die u echt wakker schudden.

Coaching moet de grotere kijk op uw werk, u en uw toekomst en u en uw team bereiken. De hulpmiddelen bereiken dit op natuurlijke wijze. Ik ben het ermee eens dat we in de coachingbusiness komen omdat we met anderen willen werken om specifiek gedrag te veranderen – en niet alleen maar één of twee decennia aan lessen willen voorschrijven uit wat ik de managementboeken noem. Coaching die ons een stap verder brengt dan de visie van de manager zal ons in de toekomst terugbetalen.

Sommige coaches geloven niet echt dat het hierom gaat, maar ik vind dat het de moeite waard is om te vermelden.

Ik geef veel mensen een voorbeeld van mijn visitekaartje en bedenk dan hoe het voor mijzelf in mijn persoonlijke leven van toepassing zou kunnen zijn. Als je dit soort cross-over van vele gebieden van je leven vindt, is dit niets meer dan coaching.

Ik zal je meer diepgaande positieve feedback geven over hoe coaching een manier is om je te helpen een resolutiestrategie op te bouwen voor succes op elk gebied van je leven.

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.