Prikkelbare darmen Breda

Wat zijn de symptomen van het prikkelbare darm syndroom? De symptomen zijn vergelijkbaar met die van diarree: toename van de frequentie en de scheiding van de ontlasting, de neiging om 8-10 uur of soms eerder uit te gaan, en een alarmerend gevoel van uitputting. Andere symptomen zijn krampende buikpijn, en braken. Hoe lang duren de symptomen? Dat verschilt van persoon tot persoon. Het kan een paar uur tot een paar weken duren.

Wat zijn de soorten prikkelbare darm syndroom? Het meest voorkomende type PDS is prikkelbare dikke darm, waaraan 1 op de 10 mensen lijdt.

Hoe vaak komt het prikkelbare darm syndroom voor? Moeilijk te zeggen. Recente studies suggereren dat vrouwen en volwassenen last kunnen hebben van symptomen van het prikkelbare darm syndroom.

Wat zijn de symptomen van het prikkelbare darm syndroom? Het belangrijkste symptoom is een intens gevoel van rectale pijn en volheid dat wordt verlicht door een beweging van de ontlasting. Ook het gevoel van een opgeblazen gevoel in de maag komt vaak voor. U kunt buikpijn en krampen hebben. U kunt wel of geen winderigheid hebben en wel of geen diarree. Ook kunt u zich al dan niet moe voelen. Sommige mensen zeggen dat ze droge ontlasting hebben. De ontlasting is vaak zwart of donker van kleur.

Wat zijn de risicofactoren voor prikkelbare darm syndroom? U moet gediagnosticeerd zijn met prikkelbare darm syndroom of IBS. U moet regelmatig capsules slikken die aspirine, ijzer, kalium, mangaan of foliumzuur bevatten. Ook vrouwen van middelbare leeftijd en mannen ouder dan zestig jaar mogen dit soort medicatie niet gebruiken. Gebruik anders een ontlasting verzachter bevat.

Wat zijn de symptomen van het prikkelbare darm syndroom? U kunt buikpijn en krampen hebben, vooral ’s nachts. De ontlasting kan hard en klonterig zijn en moeilijk gaan. U kunt diarree, verstopping of een verminderde eetlust hebben. Pijn tussen de schouderbladen die langer dan 45 minuten duurt of gepaard gaat met koorts komt vaak voor.

Wat zijn de risicofactoren voor prikkelbare darm syndroom? Mannen meer dan vrouwen, ten minste jongvolwassen, hogere opleiding of beroepsstatus, en een familiegeschiedenis van prikkelbare darm syndroom.

Welke andere symptomen heb je als je het prikkelbare darm syndroom hebt? U kunt bloedingen hebben. Verlies van eetlust zal de voeding veranderen, en het vermogen om essentiële vitaminen en mineralen op te nemen verminderen. Je kunt ook gevoeligheid ervaren voor bepaalde voedingsmiddelen, zoals zuivelproducten, eieren, tarwe, cafeïne, suiker, citrusvruchten, tomaten en alcohol. Meer dan de helft van alle mensen met IBS heeft ook diarree, een ander veelvoorkomend symptoom.

Lees meer:
Stress verminderen
Prikkelbare darmen Breda

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.