Loopbaancoach Leiden

Wat is voor een kandidaat het belangrijkste om op te focussen wanneer hij een loopbaancoach inschakelt?

1. Geloofssysteem

Een van de grootste invloeden op de beslissing om al dan niet een beroep te doen op een loopbaancoach is je overtuiging over het PROCES. Of je gelooft dat één gesprek met een coach echt zoveel verschil zal maken in je leven. Je weet waarschijnlijk dat een van de meest gestelde vragen is: “Wat houdt je tegen om een beslissing te nemen?” Deze vraag zal vrijwel zeker weerstand oproepen bij de kandidaat. Een absoluut noodzakelijke vaardigheid om te hebben is een houding van nieuwsgierigheid.

De coach is er om u te helpen bij het maken van keuzes over de toekomst. Als het geloofssysteem van de kandidaat is dat hij alles kan worden wat hij wil worden door gewoon de juiste hulpmiddelen te gebruiken, dan maakt de coach overuren om hem te helpen de hulpmiddelen te krijgen die hij nodig heeft.

2. Goals

Een coach helpt de kandidaat op het juiste spoor te houden door te vragen naar duidelijk gerichte doelen die zullen bijdragen tot het bereiken van haar uiteindelijke resultaat. Het heeft geen zin een gesprek te voeren over wat in het plaatje van het probleem past. De details van het probleem moeten worden gespecificeerd.

Een coach kan de kandidaat ook helpen bij het opzetten van een overkoepelend resultaat- en feedbacksysteem. Er zijn vele Wie, Wat, Wanneer, Waar, Waarom, e.t.c.

3. Potentiële belemmeringen

Hoewel het de rol van de coach is om toezicht te houden, kan de uiteindelijke vaststelling van de problemen van buiten het bedrijf komen. De kandidaat moet duidelijk zijn over mogelijke obstakels. Dingen zoals het verzekeren van de integriteit van de persoon die je vraagt op zijn woord te geloven, check backs krijgen om er zeker van te zijn dat er geen paniekverkoop heeft plaatsgevonden, of andere potentiële problemen. Coaches zijn objectief, maar zullen toch een beslissing nemen op basis van uw eigen gevoel van wat juist is.

4. Toekomst

Wanneer u het coaching gedeelte van uw coachingprogramma meeneemt naar uw eindgesprek, krijgt u de kans om uit te vinden of het programma iets leert over de toekomst. De coaching creëert zo’n rijke gelegenheid om de toekomst te verkennen en te bepalen hoe elk obstakel of elke potentiële uitdaging zou kunnen uitpakken in de toekomst. Bij alle gelegenheden wil je een duidelijk antwoord hebben op elk van deze vragen en het gevoel hebben dat je echt alles hebt onderzocht wat je in het programma gebruikt om succes te verzekeren.

5. CONTROLE

U wilt zoveel mogelijk zelf in de hand hebben. Je communicatie met de coach is een voortdurende feedback-lus om je te allen tijde verantwoordelijk te houden voor je daden. Als de coach gewoon zijn handen op je schouder legt en je vraagt, oké koud. Wat gaat er gebeuren? Door een bekwame professionele coach te hebben, zou je op lange termijn de kans hebben om deze feedback in je leven te nemen en verandering te creëren. Maar dit is slechts een gedeeltelijk beeld, je moet ook bewust controle nemen over je gedrag. De coaching zorgt ervoor dat u dat doet.

Lees meer:
Business coach

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.