Hart en bloedvaten

 

Bepaalde vormen van kanker kunnen ook hart- en vaatziekten worden genoemd. Hiertoe behoren leverkanker, alvleesklierkanker, galblaaskanker, baarmoederkanker, bepaalde vormen van prostaatkanker en huidkanker.

Coronair is de term die wordt gebruikt wanneer de ziekte die de bloedvaten aantast, voornamelijk betrekking heeft op het hart. Wanneer de slagaders van het hart geblokkeerd zijn, ontstaat er een beroering die angina pectoris of angina cracia wordt genoemd. Er kan ook vernauwing van de slagaders van het hart optreden, wat hemopathie wordt genoemd.

Enkele van de symptomen zijn pijn op de borst, pijnen in het bovenlichaam, die soms de pijn van angina pectoris vervangen, vermoeidheid, zweten en een snelle hartslag. Andere zijn pijnen in de armen, benen of de rug, pijn na ziekte of verwonding, of pijn na de menstruatieperiode.

Er is een groot aantal tests waarmee de omvang van de door een ziekte aangerichte schade en de mogelijke reacties daarop kunnen worden bepaald. Het gaat onder meer om tests als een röntgenfoto van de borstkas, een CT-scan van het hart, een PET-scan (positronemissietomografie) om kankercellen op te sporen en een lipidenpaneltest om het cholesterolgehalte vast te stellen.

Er is een grote lijst van mogelijke therapieën voor het hart en de bloedvaten, en de effectieve behandeling wordt bepaald door vele factoren, zoals bijwerkingen en de aanwezigheid van andere ziekten die het therapeutische effect van een bepaalde therapie kunnen beïnvloeden. In dit artikel geven we een kort overzicht van enkele van de meest gebruikte therapieën voor het hart.

Mensen bereiken gewoonlijk een punt waarop ze meer hulp nodig hebben dan wat de borstwand biedt. Hypertensie is hier een goed voorbeeld van. Het hart moet vaker pompen en harder werken als het door overdruk op de wanden gedwongen wordt harder of harder te werken dan het kan. Als dit gebeurt, komt het hart onder hogere druk te staan, en als dit zo doorgaat kan het hart gaan corusperen, waardoor de kleppen van het hart kunnen gaan haperen.

Het hart kan op verschillende manieren worden behandeld. Ten eerste kan het worden behandeld door het gebruik van een cardio-stimulans. Hierbij wordt een synthetisch geneesmiddel toegediend dat de bloedstroom verruimt of de hartslag vertraagt. Deze procedure is doeltreffend in tijden van acuut hartfalen of wanneer een persoon tekenen van hartfalen begint te vertonen. Het kan ook worden gebruikt als behandeling voor mensen met aangeboren hartafwijkingen.

Een andere manier om het hart te behandelen is door middel van angioplastiek, ook wel een stentprocedure genoemd.Angioplastiek is ook een veel toegepaste behandeling waarbij een ader wordt verwijderd en een bloedvat wordt gehecht. Soms wordt, in plaats van een stent te gebruiken, een bloedvat opengelaten om het bloed beter te laten doorstromen en zo de bloedsomloop te verbeteren.

Eén manier waarop u uw hart kunt helpen is door het volgen van een gezond dieet en een gezond bewegingsregime. Door bepaalde stappen te ondernemen kunt u uw hartfunctie of het vermogen van uw hart om bloedvullingen naar capaciteit te pompen, verbeteren.

Dieet- en OefentherapieEen gezond dieet en lichaamsbeweging zorgen ervoor dat uw hart gezond blijft, omdat het gehalte aan goede cholesterol en triglyceriden uw hart in een goede gezondheidstoestand brengt. Dagelijks bewegen, elke dag opnieuw, doet wonderen voor uw hart. Probeer ten minste 30 minuten per dag te sporten om uw hart te versterken en de werkcapaciteit van uw hart te vergroten. Ook het gebruik van een hartslagmeter zal u helpen de activiteit van uw hart beter in de gaten te houden. Het is heel belangrijk dat u kunt zien hoeveel slagen er per minuut zijn. Door uw hart actief te bewegen methepsimus©atie zal uw hart sneller en effectiever slaan. specificaties en informatie zijn verkrijgbaar bij uw dealer.

Lees meer:

Laaggradige ontstekingen

Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.